Købsguide

Bordtennishuset.dk finder du overkommeligt spiludstyr fra kendte mærker såsom Cornilleau og Joola. Vi har bordtennisborde og tilbehør der passer til alle typer spil. Hovedparten af vores borde passer konkurrencemålene (274 x 152,5 cm) og kan derfor anvendes til kamp. Vi har også mindre borde til juniorer og små børn .

Indendørs eller udendørs bord?

Skal dit bordtennisbord stå indenfor, kan det helt klart anbefales, at man vælger et indendørs bord , hvormed man opnår de bedste spilleegenskaber. Vil du imidlertid have mulighed for at kunne stille bordtennisbordet udenfor, er det bedst at satse på et kombineret udendørs/indendørs bord. Bemærk, at vi skriver kombineret, idet et udendørs bordtennisbord også kan anvendes indendørs. Skal du have bordtennisbordet i en kælder eller garage, hvor det bliver koldt om vinteren (under 15 grader), anbefaler vi også et kombineret udendørs/indendørs bord. Ellers risikerer man, at spillepladen begynder at blive bøjet, når temperaturen bliver for lav. Fugt er heller ikke godt for et indendørs bord.

Stabil ramme

Jo tykkere træfiberpladen er, desto mere stabil skal rammen være for at kunne bære konstruktionen. Til de lidt tyndere plader rækker det med en let konstruktion, men bordet bliver ikke ligeså stærkt, hvad angår slag og slitage. En robust ramme kan derfor klart anbefales, især hvis man har en spilleplade, som er 19 mm eller tykkere. Til skoler og offentlige miljøer, hvor der vil være meget slitage, er det endnu vigtigere med en stabil ramme, da det er tæt forbundet med bordets levetid.

Tykkelse på bordtennispladen

Den absolut vigtigste del på et bordtennisbord er spillepladen. Ved indendørs bordtennisborde er den altid fremstillet i træfiber, men kan være behandlet på flere forskellige måder. Spilleegenskaberne sidder dog hovedsageligt i pladens tykkelse, og man kan generelt sige, at jo tykkere pladen er, desto bedre er bordet. Det mærkes tydeligt på den føling og det studs, man får i bolden. Så er man ude efter et rigtigt godt bord, vil det være en fejltagelse at vælge et bord med en tynd plade. Til stævner skal man anvende en plade på mindst 22 mm, men de fleste anvender en plade på 25 mm, da det giver det absolut bedste spil. Til udendørs brug opnår man de bedste resultater med en melaminharpiksplade på mellem 4 og 7 mm. Et udendørs bord vil have dårligere spilleegenskaber end et indendørs bord, men vælger man en 7 mm melaminharpiksplade bliver egenskaberne næsten ligeså gode som ved de bedste indendørs borde. 4 mm kan sammenlignes med en 15 mm tyk plade, 5 mm med en 18 mm plade, 6 mm med en 20 mm plade og 7 mm med en 22 mm plade.
Tykkelse på bordtennispladen

Opbevaring & håndtering

Ønsker man at kunne klappe bordet sammen, er det vigtigt, at dette kan gøres ret smidigt. Er håndteringen kompliceret og langvarig, kan det ende med, at man til sidst ikke orker at hente bordet frem. Vi anbefaler derfor, at man vælger et bord, hvor nettet ikke skal fjernes, når bordet klappes sammen, samt et bord, der kan klappes sammen via to enkle mekanismer og kan rulles væk på robuste og hårdføre hjul. Ønsker man et meget smalt bord, der kan klappes sammen, anbefaler vi "Crossover-bordet" fra Cornilleau.

Rummets størrelse

Til turneringer anbefales det, at rummet har følgende mål: 12 meter (længde) og 7 meter (bredde). Til hjemmebrug anbefales det, at du placerer bordtennisbordet i et rum med følgende mål: 7 meter (længde) og 4 meter (bredde).

Design

De fleste bordtennisborde har et enkelt og traditionelt design, f.eks. Tectonic, hvorimod Cornilleau tilbyder et mere moderne design. Valget af det endelige bordtennisbord beror derfor også på smag og stil.